På mitt jobb fikas det jämt. Ett par av kollegorna är så förtjusta i sötsaker att man börjar bli lite orolig för deras hälsa. Men det bekymrar inte dem. Kanelbullar, finska pinnar, budapestbakelser, princesstårta – ”You name it”! Allt slinker ner i våra magar. Både på förmiddagen och sedan också på eftermiddagen. Nu har det visat sig att i närheten av vårt jobb kommer det snart öppna ett bageri/konditori. Hur ska det gå? Man bara undrar.

 

Mitt förslag har varit att vi ska anställa en dietist som enbart håller reda på vår konsumtion av matvaror och sötsaker. Det förslaget har inte riktigt fallit i god jord, men vi får se. Växer magarna för mycket kanske vi inte har något val utan får se över hälsotillståndet på kontoret.

 

Ja, magarna växer, men det beror också på andra faktorer. Nu verkar det vara en babyboom utan dess like. Många är gravida och väntar tillökning. Och det är ju riktigt kul.

 

Men åter till det faktum att alltför mycket sötsaker passerar genom våra lokaler och ner i våra kroppar. Därför är det också så viktigt att man rör på sig och motionerar. Vi brukar ta en promenad på lunchen vilket gör att man får lite luft och inte blir stillasittande. Det stärker och man mår bättre. Kan varmt rekommenderas.

 

Det var allt för nu. So long!